Unngå lekkasjerAllerede mens du er gravid blir bekkenbunnen og blæren din belastet. Klikk her og se hvordan kroppen din endrer seg under graviditeten og etter fødselen. Det er en god idé å trene bekkenbunnen både før og etter at du har født. Med en godt trent bekkenbunn kan du raskt lukke urinrør, skjede og endetarm, slik at du ikke tisser eller slipper luft ukontrollert.
Nyt det lille barnet ditt
Det er helt normalt at musklene i bekkenbunnen er hovne etter graviditeten. Men det behøver ikke gå ut over gleden over å ha blitt mor. TENA er utviklet for å holde deg tørr og trygg, så du kan konsentrere deg om barnet ditt uten å tenke på om du kommer til å tisse på deg eller om noen kan lukte og se det.

Det minste TENA-bindet er kun 3 mm tykt og er på størrelse med et truseinnlegg, men kan suge opp til en espressokopp væske. Og fordi TENA har innebygget Fresh Odour Control™ som kapsler inn og nøytraliserer ev. lukt, er det smartere å bruke TENA enn f.eks. et vanlig truseinnlegg.

Mange mødre opplever at de har lett for å tisse litt på seg etter at de har født, og det kan være godt å vite at man ikke er alene med denne opplevelsen. Klikk her hvis du vil lese 3 mødres erfaringer med ikke å kunne holde på vannet.

Hvis du vil lese mere om TENA Lady eller finne et produkt som passer for deg, kan du klikke her.


 

Hvordan vil du helst trene? Du kan trene bekkenbunnen ved å knipe før du løfter, hoster eller reiser deg opp (som om du skulle holde igjen luft fra tarmen). Det skal føles som om du trekker sammen endetarmsåpningen.
Du kan lese mere under bekkenbunnstrening eller du kan gå inn på treningsområdet på tena.no

Du kan også prøve en metode som styrker både bekkenbunn, mage og rygg. Teknikken heter Corewellness, og er oppfunnet av fysioterapeut Kari Bø, som er idrettsprofessor på Idrettshøyskolen i Oslo.
 

Hva er Corewellness?  Ideen bak denne treningsformen er at du ved å trene underlivet eller den innerste kjernen (core), oppnår velvære i hele kroppen. Corewellness-trening består av lette øvelser for både kropp og bekkenbunn - som du enkelt kan gjøre for eksempel på stuegulvet. Få en gratis DVD med et komplett Corewellness-treningsprogram 
Se Corewellness treningsprogram her


Dette oppnår du med Corewellness-trening:
  • Fastere mage
  • Økt styrke og bedre kroppskontroll
  • Forebygger inkontinens, slik at du unngår lekkasjer
  • Reduserer rygg- og leddsmerter
  • Bedre sexliv
NO-MS192